Peasant Autonomy
         Archive          
             Englisch     go to the next page

REACTIESfor bigger picture click on this photo

(Foto: Elizeu Santos-Neto)

Brazilië.

Frans Zoer ~ Van harte aanbevolen! Het is een groot genoegen door deze grote variatie aan korte verhalen heen te gaan en wat inzicht te krijgen in het leven van mensen die te maken hebben met heel andere en veel moeilijkere situaties dan de meesten van ons. Geniet ervan!

Annabel Rodriguez ~ Je boek is werkelijk goed. Wat fijn dat je het met ons deelt. Dank je!! Het is een referentie naar interessante en internationale boerenverhalen. Je zou uren achter het scherm blijven lezen.

Annemarie ten Brink ~ Je hebt een geweldig boek geschreven!

Eric Krebbers ~ Dat ziet er echt prachtig uit, zeg! Geweldige combi van het leven van onderop én films en boeken. Wat wil je nog meer?

Jeroen Smit ~ Tsjonge wat een werk. Monnikenwerk. Maar het resultaat mag er zijn.

Ellen de Waard ~ Recensie in Doorbraak ~ Verhalen door de eeuwen heen en uit alle windstreken van de wereld. Verhalen van vóór onze jaartelling tot nu, beschreven in romans en uitgebeeld in films. Twee, drie alinea’s tekst over het leven van boeren, vissers en dagloners. In een klein dorp, op het platteland, aan zee of een rivier. Over armoede en rijkdom, onderdrukking en verzet, kolonialisme en onafhankelijkheid, traditie en emancipatie. Verhalen over wat gelukkig maakt, wat tot wanhoop drijft, maar bovenal wat zingeving en waardigheid biedt aan het leven. Daarover gaat dit webboek.

(..)  Met zijn raak gekozen passages uit verhalen en films krijgt de lezer een instant en invoelbaar inkijkje in de levens van de personen die voor het eten op onze tafel zorgen. De foto’s die bij de verhalen staan, dragen daar ook toe bij.

(..) Het webboek biedt een wereldbibliotheek van auteurs en filmregisseurs die iets te vertellen hebben. Boeken van Pramoedja Ananta Toer, Pearl Buck, Buchi Emecheta, Cesare Pavese, Ben Traven, wie leest ze nog? Ik verslond sommige van die boeken in mijn studentenjaren. Films van vermaarde regisseurs als Akira Kurosawa en Ousmane Sembène die nu nog alleen maar bij de cinefiel bekend zijn. Verhalen die echter nog steeds de moeite waard zijn om te leren kennen. En er is nog zoveel meer te ontdekken. Het webboek maakt me hongerig naar meer!

(..) De verhalen in het webboek zijn in het Nederlands en Engels. Je kunt zelf navigeren door de werelddelen heen of op naam van schrijver of regisseur. Elk verhaal wordt vergezeld van foto’s van het landschap waarin het zich afspeelt. Door erop te klikken worden ze vergroot en zie je de werkelijke schoonheid ervan.

Stuur je reacties naar: peasantautonomy@gmail.com

Ga naar:
= de Beginpagina van 'Een Boerengeschiedenis',
= de Inhoudsopgave.